ponnyzmurfarnas.blogg.se

2013-01-22
10:31:00

serverat på ett silverfat?
Något som stör mig enormt är folk som får sina ponnysar serverade på silverfat, köper en dyr ponny som har tävlat hur höga klasser som helst, bara för att man har pengarna till det. Eller hästar som bara går av sig själv, du kan bara sitta och åka för hästen kan redan detta.
 
När man sitter på tävlingar och tittar så är det mer än 50 % av hästarna i startfältet som går av sig själva, tyvärr är det oftast dom som vinner, ryttaren behöver bara visa vägen resten fixar hästen, blir arga och skyller på hästen såfort den stannar. När den stannar så finns det oftast en anledning, men nej du ger den en smäll med spöet och ryter åt den, ärligt talat, tror du att det hjälper när det är dig det är fel på, utvärdera vad som var felet och börja rid din häst även för att den går av sig själv, för din egen skull. Du kommer få det svår när du kommer upp på storhästar sen om du inte på något sett lyckas hitta en storhäst som går av sig själv men du kan ju prova och hoppa 140 cm på en storhäst när du inte rider, eller nä, förresten, den kommer nog inte hoppa utan du får antagligen smaka på grusen som de andra med sina riktiga ponnysar fick göra under ponnytiden. Lycka till.
 
  Sedan finns det den andra halvan som verkligen rider sina hästar, vill få en fin och felfri ritt, för att ni inte har blivit felfria på hur länge som helst för att du måste rida varje steg för att den inte hoppar annars, de får oftast smaka på grusen eller får en felfri ritt men med sämre tid eftersom hästen måste ridas i varje galloppsprång och vill inte hoppa om man kommer lite halv taskigt in på något hinder. Det är ni som kommer rida grymt när ni kommer upp på storhäst för ni har fått grunderna på ponnyn som ni kanske har velat sälja varje gång ni inte har vunnit eller blivit placerade, men då får man tänka att "jag vinner på detta i längden", det är svårt men man måste försöka. Det är ju trots allt inte kul att vinna varje tävling man anmäler sig till, det blir ju väldigt enformigt.
Stay strong!
 
/ A
Kommentarer:
#1: AmandaB

Önskar er en underbar dag :D önska gärna ett inlägg till min blogg idag :D

MVH AmandaB

Svar: tack dsm! :)
ponnyzmurfarnas.blogg.se

2013-01-22 @ 11:32:30
#2: Alva

Sv; Tack så mycket & detsamma! Allt bra med er? :)

Svar: Tack, allt är bra här, lit sjuk bara, själv då? :)
ponnyzmurfarnas.blogg.se

2013-01-22 @ 11:54:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: